01 August, 2016

Segmen Sesuci Lebaran By Hani Rahman




Assalmualaikum & Salam Sejahtera kengkawan semua ... Mesti semua masih dalam mood raya kan ... Trafik blog pun nampak nyer beraya jugak kan ... So sesaje jer buat segmen untuk menaikkan kembali trafik di samping menambah kenalan dan menghilangkan kebosanan ...

Syarat-syarat :-
1. Follow blog Kisah Hidup Ku & Jom Bercontest
2. Add FB Hani Rahman
Twitter @HaniFadhlina
3. Buat entry, buh banner kat atas tu & backlink ke entry nie ...
4. Tinggal kan link entry korang kat entry nie jer ...
5. Nanti saya akan senaraikan peserta dan kita kena sesame blogwalking ...

Dah tamat nanti saya akan pilih 10 blog untuk disenaraikan dalam Bloglist Sesuci Lebaran ... Harap-harap dapat sambutan ... 

KLIK BANNER UNTUK JOIN ...
KLIK BANNER UNTUK JOIN ...
KLIK BANNER UNTUK JOIN ...


31 July, 2016

SENARAI PESERTA SEGMEN SESUCI LEBARAN



Alhamdulillah ... Ada juga kengkawan yang join ... Maklum ler masing-masing masih mood beraya dan bercuti ... Terima kasih eak kengkawan ... Maka sekarang nie korang dah boleh ler berjalan-jalan ke blog-blog peserta yang lain ... Konon-konon macam jalan raya lah ... Hehehe ... Jom ... Jom ...





















21. https://sakinahsharif.blogspot.my/2016/07/segmen-sesuci-lebaran-by-hani-rahman.html

22. http://gadisgenits.blogspot.my/2016/07/segmen-sesuci-lebaran-by-hani-rahman.html

23. http://mama3farhanah.blogspot.my/2016/07/segmen-sesuci-lebaran-by-hani-rahman.html

24. http://hidayahsharin.blogspot.my/2016/07/segmen-sesuci-lebaran-by-hani-rahman.html

25. http://mellyacrayola.blogspot.com/2016/07/segmen-sesuci-lebaran-by-hani-rahman.html

26. http://farahsanusi.blogspot.my/2016/07/segmen-sesuci-lebaran-by-hani-rahman.html

27. http://hiphiphorray15.blogspot.my/2016/07/segmen-sesuci-lebaran-by-hani-rahman.html

28. http://yangbaik.blogspot.my/2016/07/segmen-sesuci-lebaran-by-hani-rahman.html

29. http://aisyalieza.blogspot.my/2016/07/segmen-sesuci-lebaran-by-hani-rahman.html

30. http://ucingkadayan.blogspot.com/2016/07/segmen-sesuci-lebaran-by-hani-rahman.html

31. http://adrianafaizul.blogspot.my/2016/07/segmen-sesuci-lebaran-by-hani-rahman.html

32. http://starlavenderluna.blogspot.my/2016/07/segmen-sesuci-lebaran-by-hani-rahman.html

33. http://alyasygsanda.blogspot.my/2016/07/segmen-sesuci-lebaran-by-hani-rahman.html

34. http://zafairmas.blogspot.my/2016/07/segmen-sesuci-lebaran-by-hani-rahman.html

35. http://www.izzatisuhaide.com/2016/07/segmen-sesuci-lebaran-by-hani-rahman.html

Senarai peserta akan dikemaskini lagi nanti ... Kalau ada salah atau tertingal boleh tinggalkan komen yerr ... Nanti saya akan betul kan ...
Last update 27/7/2016, 11:20 pagi

Jom  kengkawan sape2 yang blom join, meh ler join segmen nie ... Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ... KLIK Segmen Sesuci Lebaran By Hani Rahman UNTUK JOIN ... Tarikh tamat adalah 31 Julai 2016 ...




27 July, 2016

Simple Giveaways by Snek Lazat... Popia free dek nooooonn...

Jom  kengkawan sape2 yang blom join, meh ler join segmen nie ... Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ... Klik BaNNeR  jika berminat untuk turut serta ... 

## Maaf saya takde Instagram & Telegram ...
Tarikh Tamat : TAK TAU BILA ...

KLIK BANNER UNTUK JOIN ...
KLIK BANNER UNTUK JOIN ...
KLIK BANNER UNTUK JOIN ...

Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...

First Giveaway by Anis Khalilah


Jom  kengkawan sape2 yang blom join, meh ler join segmen nie ... Mari ler ramai-ramai memeriahkan suasana ... Klik BaNNeR  jika berminat untuk turut serta ... 

## Maaf saya takde Instagram & Telegram ...
Tarikh Tamat : 13 OGOS 2016

KLIK BANNER UNTUK JOIN ...
KLIK BANNER UNTUK JOIN ...
KLIK BANNER UNTUK JOIN ...

Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi ...


Seorang Ibu Boleh Menyara 10 Orang Anak Tapi, 10 Orang Anak Tak Boleh Menyara Seorang Ibu. Tahukah Sang Anak Bahawa Setitis Airmata Ibu Mengalir ( Derhaka ) Apa Hukumnya?


Sabda Rasulullah SAW yang maksudnya: " Redha Allah bergantung pada redha dua ibu bapa, dan murka Allah bergantung pada murka kedua-dua ibu bapa."- Riwayat Al-Hakim.

Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Dan Tuhanmu telah memerintahkan supaya kamu jangan menyembah selain Dia dan hendaklah kamu berbuat baik kepada ibu bapamu dengan sebaik-baiknya, apabila salah seorang di antara keduanya atau kedua-duanya sampai berumur lanjut dalam pemeliharaanmu.” – (Surah Al-Isra’ ayat 23)

Rasulullah SAW lebih jelas menegaskan mengenai dosa besar ini di dalam sabdanya yang bermaksud: "Mahukah kamu aku khabarkan tentang dosa besar? Kami (sahabat menjawab: "Ya, tentu wahai Rasulullah". Beliau bersabda: "Ada tiga, iaitu menyekutukan Allah, derhaka kepada kedua ibu bapa dan ucapan dusta dan kesaksian dusta". Baginda mengulanginya berkali-kali sehingga kami berkata "mudah-mudahan baginda diam.” – (Hadis riwayat Imam Al-Bukhari)


Semoga Mak sentiasa sihat dan ceria selalu ...
Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki ...
Semoga dipermudahkan segala urusan ... 
Semoga sentiasa di bawah rahmat Ilahi ...
Sayang Mak ...

Labels

#Review (4) 8share (23) Aku (15) Contest (152) Danial (6) Fatiha (21) Giveaway (604) Hadiah (2) Iklan (17) Info (9) KakiKomen (22) Kuiz (2) Luahan (6) Luqman (3) Menang (14) Segmen (247)