26 June, 2017

Pencarian 3 Month Bloglist by Auni Liyana


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
15 Julai 2017

Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest

Menang Sampul Duit Raya Dari Papaglamz.com

Ari tu aku ada join Segmen ZIKIR DIKIR Bersama Papaglamz.com... Segmen yang senang sangat... Saje jer join, sambil update blog,  sambil beramal... 

Alhamdulillah... Rezeki x pernah salah alamat... Tuan Blog papaglamz.com bermurah hati nak bagi ke semua 37 peserta sampul duit raya... 


Dah guna dan dah diagihkan pun... Terima kasih Tuan... 

24 June, 2017

Segmen: Bloglist Haslina : July 2017

Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tag :
antynid

Kin Naz

Mardhiyyah Rosli

Tarikh Tamat :
29 Jun 2017

Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest

16 June, 2017

Giveaway RM1000 By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
20 Jun 2017

Username SGShop | HaniRahman
Id Blog | Hani Fadhlina Abdul Rahman
Facebook | Hani Rahman

Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & 
Join segmen kat Jom Bercontest

Giveaway Mengejar Lailatul Qadar



Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
24 Jun 2017

Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest
Mari kengkawan semua dengan berbaki 10 malam terakhir di bulan Ramadhan, mari kita baca dan hayati poster di bawah ....
Image result for poster lailatul qadar

Hubungan Lailatul Qadar dan Nuzul Al-Quran

Lailatul Qadar pula ialah suatu malam pada bulan Ramadhan yang begitu istimewa sekali fadilatnya. Malam al-Qadar adalah suatu malam yang biasanya berlaku pada 10 akhir Ramadhan dan amalan pada malam itu lebih baik baik dari 1000 bulan.
Apakah kaitannya malam al-Qadar dengan nuzul al-Quran? Sebenarnya al-Quran dan malam Lailatulqadar mempunyai hubungan yang rapat antara satu sama lain sebagaimana yang diterangkan di dalam kitab Allah dan hadis Rasulullah SAW di antaranya firman Allah  SWT


Maksudnya: Sesungguhnya Kami telah menurunkan (Al-Quran) ini pada Malam Lailatul-Qadar, Dan apa jalannya engkau dapat mengetahui apa dia kebesaran Malam Lailatul-Qadar itu? Malam Lailatul-Qadar lebih baik daripada seribu bulan. Pada Malam itu, turun malaikat dan Jibril dengan izin Tuhan mereka, kerana membawa segala perkara (yang ditakdirkan berlakunya pada tahun yang berikut); Sejahteralah Malam (yang berkat) itu hingga terbit fajar! (al-Qadar:1-5)

13 June, 2017

Giveaway by Nia Emkay

Assalamualaikum :)
Klik Banner untuk Join

Saya dah:

Saya suka Blog Nia Emkay kerana blog yang kemas, berlatarbelakangkan warna putih (senang nak baca@jelas) dan yang paling penting loading cepat,  tak perlu tunggu lama... 

Senarai Hadiah:
Gambar Hiasan

Topup
(RM5 X 2 by Sis Hawa, RM5 X 2 by Shafyqah, RM5 X 2 by Izzah Alya)

Pemenang akan dipilih melalui random.org. Jangan tunggu lagi! Jom sertai ‘Giveaway by Nia Emkay’ sekarang :)

10 June, 2017

MINI TOPUP GIVEAWAY by MerahCekelat


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...
Tag :

Zafirah Nazri

CikLa Shahril

Kin Naz

Nour Adieb

Tarikh Tamat :
18 Jun 2017

Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest

#RAMADHANGIVEAWAY bersama SGShop Malaysia


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
14 Jun 2017

Item Yang Ingin Dibeli

http://www.sgshop.com.my/taobao/mall/details?tbid=538357156408&cid=50012010&tbnick=%E6%97%B6%E5%B0%9A%E5%8C%85%E5%8C%85106&cno=0&goodsid=&shopType=5
Memandangkan baru menerima cahaya mata yang kelima, maka rasa nak tukar bag ... Sudah semesti nyer nak lah bag yang besar skit ... Boleh letak macam-macam ...  Semesti nyer lah nak letak persalinan baby skit kan ... Cantik bag nih ...

http://www.sgshop.com.my/taobao/mall/details?tbid=532592100345&cid=50023446&tbnick=%E9%A3%8E%E4%B8%AD%E6%91%87%E6%9B%B30510&cno=309&shopType=5&goodsid=207

Nak sandal baru jugak ... Nak yang tapak rendah dan simple ... Senang nak kelek baby ke sana sini ... Untuk keselamatan jugak, yang rendah lebih stabil ...

Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest

MUST LOVE GIVEAWAY BY AUROMA SCENTS

Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
11 Jun 2017

Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest

GIVEAWAY RAYA BY MYA & FRIENDS

Kengkawan... Jom join GIVEAWAY RAYA BY MYA & FRIENDS ... Hadiah2 menarik disediakan... Jom lekas... Jangan terlambat ... Tinggal beberapa hari jer lagi... 

Selamat berpuasa untuk semua pembaca myafarisha.com yang disayangi. Sempena Ramadhan dan Syawal yang sememangnya dekat sangat dengan kita, Mya dengan usahasama rakan-rakan AFB (Auto Feed Blog) membawakan Giveaway Raya, istimewa untuk anda. Ada RM 240 untuk awak cuba rebut dan menang. Syarat-syarat pun mudah sahaja. Tak mahu borak panjang, kita usha syarat dan hadiah kat bawah.


Syarat :
↳ Malaysian Blogger
↳ Follow Instagram kami : Mya | Ain | PapaG | KG | Unni | Farah
↳ Follow / Add FB kami : Mya | Ain | PapaGKG | Unni | Farah
↳ Follow Google+ kami : Mya | Ain | PapaGKG | Unni | Farah
↳ Follow blog kami : Mya | Ain | PapaGKG | Unni | Farah
↳ Buat satu entri bertajuk : GIVEAWAY RAYA BY MYA & FRIENDS
↳ Copy and Paste code di bawah dalam HTML and Publish.

↳ Tinggalkan link entri dalam bahagian komen
↳ Selesai

*kalau awak tak ada Instagram atau FB, please do mention it dalam entry*

Hadiah :
💕 Tempat pertama : RM 100
💕 Tempat kedua : RM 70
💕 Tempat ketiga : RM 50
💕 Tempat keempat : RM 20

So, jangan tunggu lama-lama. Bermula hari ni sehingga 19 Jun nanti.
Cepat-cepat join sekarang. Klik je banner kat atas tu. Muah cikitt.

Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals

Kengkawan... Jom join Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals ... Hadiah2 menarik disediakan... Jom lekas... Jangan terlambat ... Tinggal beberapa hari jer lagi... 


SILA KLIK BANNER DI ATAS JIKA MAHU MENANG DUIT RAYA!

Assalamualaikum kepada semua rakan blogger. Selamat menunaikan ibadah puasa. Semoga semua ibadah kita diterima oleh Allah s.w.t. Sempena bulan Ramadhan Al-Mubarak, Abam Kie dan penaja2 yang baik hati sekalian dengan secara rasminya melancarkan Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals. Jom sertai GA yang hebat ini kerana kami sudah menyediakan duit raya dan barangan eksklusif untuk dimenangi. Kalau tak join memang rugilah. Berikut ialah hadiah-hadiah yang ditawarkan:

RM20 X 11 pemenang
RM10 X 13 pemenang
Selendang Rindu X 2 pemenang
Stokin Tangan dan Stokin Silvy X 2 pemenang
Pre-loved Novel X 2 pemenang
Topup RM5 untuk peserta terpantas dan terakhir!

Kesemuanya 32 orang pemenang bakal kami cari!

Syarat-syarat penyertaan:

1. Follow blog dan Google+ penganjur dan penaja-penaja berikut:


2. Follow instagram berikut. (Bagi peserta yang ada akaun IG sahaja)


3. Like Facebook berikut.



4. Buat entri bertajuk Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals

5. Salin dan tampal kod HTML yang disediakan

6. Terbitkan

7. Tinggalkan pautan entri giveaway anda di ruangan komen entri SINI sahaja

8. Siap!

Pastikan anda mematuhi segala syarat yang dinyatakan. Boleh follow blog2 di atas tu sikit2. Lama2 habis la. Honesty is the best policy. Kerjasama rakan2 blogger amat diperlukan dan Abam Kie akhiri dengan ucapan jutaan terima kasih kerana sudi menyertai GA ini. Selamat maju jaya dan selamat menyempurnakan ibadah puasa pada tahun ini!

Jom klik di SINI jika nak join Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals.

08 June, 2017

Giveaway Duit Raya RM100 By Elsaalicious & Sponsors


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
25 Jun 2017

Masa zaman kanak-kanak adalah zaman yang paling best sambut raya... Mana tak nyer zaman nih ler nak kutip duit banyak-banyak... Ada sekali tu semua bebudak sibuk beratur nak ambik duit raya, saya pun sama beratur... Punyer lah nakal kan... Lepas dah dapat duit raya tu,  saya ngan kawan saya tu boleh pi beratur sekali lagi kat belakang... Tak sape pun perasan... Malang nyer saya dah tak ingat nama kawan saya tu... Hehehe... 

Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest

EMAIL : hanifadhlinaabdulrahman@gmail.com

FB : https://m.facebook.com/hani.rahman.3

IG : https://www.instagram.com/hanirahman6377

Giveaway Raya by Mrs Pip


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Ada satu kisah puasa yang saya akan ingat sampai bila-bila ... Nak kata indah tu tak lah sangat,  tapi menjadi pengajaran "terindah" buat saya...  Masa tu saya darjah satu (7 tahun) ... Baru nak belajar berpuasa, puasa yang yuk, kejap puasa kejap tak puasa  ... Masa tu memang akan beraya di kampung lah kan ... Nak dijadikan cerita kat kampung nanti saya akan ada sepupu lelaki yang sebaya ngan saya, dua orang plak tu  ... Disebabkan takut kena ejek, gigih ler berpuasa ari tu ... Dengan cuaa panas dan perjalanan jauh, Mak saya masa tu bagi ler kelonggaran kot kot nak bukak pose ... Saya xmo, gigih jugak nak berpose, takut kena ejek ... Sekali bile sampai kampung nengok-nengok depa dua orang tak pose ... Sedang sedap melantak ... Cisss ...

Tarikh Tamat :
24 June 2017

Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest

07 June, 2017

SGSHOP “JOM SHOPPING!” CONTEST


Jom kengkawan ... Sape-sape yang belom join, meh ler meramaikan dan memeriahkan suasana ... Klik banner kat atas jika berminat untuk turut serta ...

Tarikh Tamat :
20 June 2017

Servis Yang Ditawarkan

 SGshop  menawarkan perkhidmatan pembelian secara terus barangan dari negara China secara online. Perkhidmatan yang ditawarkan adalah berkualiti dan cekap agar pengguna menerima pembelian mereka dengan cepat dan selamat. SGShop juga bekerjasama dengan bank-bank untuk memastikan proses pembayaran adalah selamat dan terjamin. SGShop juga memberi mata ganjaran berbentuk point untuk para pelanggannya menebus baucer.

Item Yang Ingin Dibeli

http://www.sgshop.com.my/taobao/mall/details?tbid=538357156408&cid=50012010&tbnick=%E6%97%B6%E5%B0%9A%E5%8C%85%E5%8C%85106&cno=0&goodsid=&shopType=5
Memandangkan baru menerima cahaya mata yang kelima, maka rasa nak tukar bag ... Sudah semesti nyer nak lah bag yang besar skit ... Boleh letak macam-macam ...  Semesti nyer lah nak letak persalinan baby skit kan ... Cantik bag nih ...

http://www.sgshop.com.my/taobao/mall/details?tbid=532592100345&cid=50023446&tbnick=%E9%A3%8E%E4%B8%AD%E6%91%87%E6%9B%B30510&cno=309&shopType=5&goodsid=207

Nak sandal baru jugak ... Nak yang tapak rendah dan simple ... Senang nak kelek baby ke sana sini ... Untuk keselamatan jugak, yang rendah lebih stabil ...


Jangan lupa jalan-jalan kat Kisah Hidup Ku & Join segmen kat Jom Bercontest

06 June, 2017

Kaki Komen Mei 2017 #JomBercontest


Alhamdulillah  ... Sedar tak sedar kita dah pun memasuki bulan keenam tahun 2017 ... Bersyukur sangat kerana masih diberi peluang bersama-sama dengan orang yang aku sayang... Bersyukur juga kerana masih diberi kesempatan untuk memperbaiki segala kelemahan diri... Insyaallah... 

Dah tu... Dah tu... Jom kita tengok plak kaki komen blog nie bagi bulan Mac 2017 ... Meriah sangat uolls... Ada yang lama, kekal maintain gituuu... Ada juga yang baru... Apa lagi jom skodeng blog hebat depa plak sambil-sambil tinggal jejak ...

3.  antynid
5.  Mia Liana
6.  Uyul Rosli
9.  Kin Naz
10.  Nour Adieb

Tak lupa jugak buat silent readers (perasan cam ramai orang datang sini) ... Terima kasih bebanyak korang-korang ... Jom blogwalking blog-blog hebat di atas ...

Yang tak tersenarai jangan kecik hati plak ... Nie saje suke-suke ... Yang nak masuk senarai rajin-rajin berbicara ... Jangan ler sepi tanpa berita ...

Bloglist Sesuci Lebaran 2017

Labels

#bookcafe (2) #mycybersale2016 (1) #Review (8) 8share (25) Aku (16) Bloglist (42) Contest (166) Danial (6) Fatiha (21) Giveaway (756) Hadiah (2) Iklan (19) Info (11) KakiKomen (34) Kuiz (2) Luahan (7) Luqman (3) Menang (19) Segmen (347)